WhatsApp Alternatifi Mesajlaşma Uygulaması: Telegram

Telegram Nedir? Güvenilir Mi? WhatsApp uygulamasını bilmeyenimiz yoktur. Telegram da aynı WhatsApp içerikli bir uygulamadır ama kendini çok iyi pazarlayamamış ve öne çıkamamıştır. En son WhatsApp’da bulunan gizlilik ayarlarının değişimi insanları kuşkuya düşürdü ve gözler başka uygulama aramaya başladı. Bunlardan biri de Telegram oldu. Peki, Telegram nedir? Telegram’ın İçeriği Nedir? Telegram, bir insanlar arasında iletişim kurmak için kurulmuş bir mesajlaşma uygulamasıdır. Gizliliğe önem veren bir uygulamadır. Mesaj yollayan kişinin belirlediği bir süre de mesajlar kendini imha eder ve bu sayede 3. kişiler mesajlara ulaşamaz. Normal silmediğiniz mesajlarda da sadece iletilen kişilerin dosyalarında bulunur. Ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa mesaj bildirimi gider ve bu sayede gizli bir şey yapılamaz. Herhangi bir dosya göndereceğiniz de 1.5 GB’ı geçmeyecek şekilde iletebilirsiniz. Fotoğraf, hareketli GIF’lar, ses kayıtları gibi şeyler bulunmaktadır. Bilinmeyen numaraları engelleyebilir, son görülmenizi kapatabilir, profilinizi istediğiniz insanlara gizleyebilirsiniz, konum paylaşımı yapabilir, çevrenizdeki insanların konumlarını izleyebilirsiniz, yanlış yazılan mesajı her iki taraftan da […]

WhatsApp Alternatifi Mesajlaşma Uygulaması: Telegram

Telegram Nedir? Güvenilir Mi?
WhatsApp uygulamasını bilmeyenimiz yoktur. Telegram da aynı WhatsApp içerikli bir uygulamadır ama kendini çok iyi pazarlayamamış ve öne çıkamamıştır. En son WhatsApp’da bulunan gizlilik ayarlarının değişimi insanları kuşkuya düşürdü ve gözler başka uygulama aramaya başladı. Bunlardan biri de Telegram oldu. Peki, Telegram nedir?
Telegram’ın İçeriği Nedir?
Telegram, bir insanlar arasında iletişim kurmak için kurulmuş bir mesajlaşma uygulamasıdır. Gizliliğe önem veren bir uygulamadır. Mesaj yollayan kişinin belirlediği bir süre de mesajlar kendini imha eder ve bu sayede 3. kişiler mesajlara ulaşamaz. Normal silmediğiniz mesajlarda da sadece iletilen kişilerin dosyalarında bulunur. Ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa mesaj bildirimi gider ve bu sayede gizli bir şey yapılamaz. Herhangi bir dosya göndereceğiniz de 1.5 GB’ı geçmeyecek şekilde iletebilirsiniz.
Fotoğraf, hareketli GIF’lar, ses kayıtları gibi şeyler bulunmaktadır. Bilinmeyen numaraları engelleyebilir, son görülmenizi kapatabilir, profilinizi istediğiniz insanlara gizleyebilirsiniz, konum paylaşımı yapabilir, çevrenizdeki insanların konumlarını izleyebilirsiniz, yanlış yazılan mesajı her iki taraftan da silebilirsiniz ve sesli ya da görüntülü sohbet edebilirsiniz.

 

Telegram Nasıl Kullanılır?
Cep telefon numaranız ile giriş yapıyorsunuz. Ama isteğinize göre numaranızı göstermeden de insanlarla iletişime geçebilirsiniz. Mobilden de masaüstünden de giriş yapabilirsiniz. Android, İOS, Windows Phone gibi her türlü mobilden uygulaması bulunuyor. Masaüstüne girerken de telefona gelen kod ile giriş sağlanıyor.

 

Telegram ile WhatsApp Arasındaki Farklar
WhatsApp uygulamasında atılan mesajlar belli bir süre içerisinde silinebiliyor ama Telegram uygulaması içerisinde de böyle bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır. Telegram da istediğiniz zaman mesajınızı iki taraftan ta silebilirsiniz. Bir diğer farklılık WhatsApp da mesajlar ve gönderilen dosyalar kendini depolar ama Telegram da istediğiniz süre zarfın da bunları depolamadan silebilirsiniz. Görüntülü konuşmada ise kalite farkı bulunmaktadır.
WhatsApp da görüntü daha kalitelidir. Telegram’da 2 adet mesajlaşma kanalı bulunuyor: Normal Chat, Secret Chat. WhatsApp üzerinde sadece Normal Chat var. Telegram üzerinden farklı ve kaliteli kanallara abone olabilirsiniz ama WhatsApp’da böyle bir seçenek mümkün değil. Telegramda takma isim üzerinden iletişim kurabilirsiniz. Fakat WhatsApp numara ister. WhatsApp’da grup kurmak istediğinizde kişi sınırlaması 4096 iken Telegram’da bu sayı 200.000 kişidir. Bu durum ne kadar avantaj sağlar insanlara bilemiyorum.
Bana göre aralarında ki önemli fark tamamen ‘gizlilik’ politikasıdır.
Telegram da 2014 Kasım ayında bir yarışma düzenlendi. Telegram kurucularının arasında yapılan mesajlaşmalara erişecek olan kişilere 300.000$ ödül verileceği söylendi. 11 Şubat 2015 tarihinde yapılan yarışma bitti ama yarışma da kazanan çıkmadı. Bugüne kadar kimse tarafından, gruplara, örgütlere veri paylaşımı yapılmadı. Bu yüzden Telegram daha tercih edilir duruyor ama WhatsApp‘ın verdiği kalitede bir kenardan insanları etkiliyor. Hangisini tercih etmeliyiz?

 

 

WhatsApp’ı Silip Telegram Yüklemeli miyiz?
Bu konu da insanlar ikiye bölünmüş durumdalar. Türkiye’de bulunan insanları düşündüğümüz de belirli bir kesimin bu konuda daha bilinçsiz olduğunu inkâr edemeyiz. Yazılan her habere inanıp çoğunluğa göre hareket edeceklerdir. Peki, bu çoğunluğu kimler oluşturuyor?
İçerek ve uygulamayı teknik olarak incelediğimiz de Telegram’ın daha kaliteli olduğunu anlayacağımızı umuyorum. Kendini Türkiye’de çok gösterememiş bir uygulama olsa da WhatsApp’ın yaptığı bir hata sayesinde gün yüzüne çıktı.
WhatsApp bu gizlilik ayarının değişiminin yanlış karar olduğunu fark ettiğin de çoğu insan Telegram’a yönelmişti. Ama bazı kişiler WhatsApp’a güvenerek bilgilerini kasıtlı olarak burada tutuyorlardı. Buna rağmen WhatsApp çoğu kullanıcısını Telegram’a kaptırdı. Akıllar da ‘Whatsapp bu kullanıcıları geri alabilecek mi?’ sorusu dolanıyor.

 

Windows Pc için Telegram indir

Android için Apk indir

İos için indir

 

Benzer Yazılar

HyperOS 2: Xiaomi’nin Yeni Nesil İşletim Sistemi

Teknoloji Haberleri 1 hafta önce

HyperOS 2, Xiaomi’nin MIUI arayüzünden geçiş yaptığı HyperOS platformunun devamı niteliğinde, kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştirmeye ve optimize etmeye odaklanan yeni bir işletim sistemi. Yapay zeka destekli özellikleri, artırılmış performansı ve Xiaomi ekosistemi ile daha derin entegrasyonu sayesinde kullanıcılarına daha akıllı ve sorunsuz bir deneyim sunmayı hedefliyor. HyperOS 2’nin Önemli Özellikleri * Yapay Zeka Destekli Kilit Ekranı: Dinamik, film benzeri kilit ekranları, kişiselleştirilmiş duvar kağıtları oluşturmak için yapay zekayı kullanıyor. * Cihazlar Arası Performans İyileştirmeleri: Uygulama başlatma süreleri kısaltılırken, oyun deneyimi daha akıcı hale geliyor. * Gelişmiş Çoklu Görev: Uygulamalar arasında daha hızlı geçiş yapma ve birden fazla görevi aynı anda yönetme imkanı sunuyor. * Daha Derin Xiaomi Ekosistem Entegrasyonu: Farklı Xiaomi cihazları arasında daha sorunsuz bir bağlantı ve veri paylaşımı sağlıyor. * Gizlilik ve Güvenlik: Gelişmiş güvenlik özellikleri ile kullanıcı verilerini koruyor. HyperOS 2 Kimler İçin Uygun? * Xiaomi kullanıcıları: Özellikle Xiaomi ekosistemine yatırım yapan kullanıcılar için HyperOS 2, […]

Spotify Son Sürüm

Spotify,  müzikseverlere birçok avantaj sunan bir hizmettir! İşte Spotify’nin bazı özellikleri:   Reklamsız Müzik Akışı: Spotify Premium ile reklamları unutun! Şarkılarınızı kesintisiz bir şekilde dinleyebilirsiniz.   Yüksek Ses Kalitesi: Premium üyeler, daha yüksek ses kalitesinde müzik dinleyebilirler. Bu, müziği daha net ve zengin bir şekilde deneyimlemenizi sağlar.   Çevrimdışı Dinleme: İnternet bağlantınız olmadığında bile sevdiğiniz şarkıları dinleyebilirsiniz. Önceden indirdiğiniz şarkıları çevrimdışı modda çalabilirsiniz.   Kişisel Çalma Listeleri: Kendi çalma listenizi oluşturabilir ve istediğiniz şarkıları ekleyebilirsiniz.   Sınırsız Erişim: Spotify Premium olarak sevdiğiniz sanatçıları telefonunuzda indirebilir veya istediğiniz  an internetsiz dinleyebilirsiniz. Spotify popüler müzik ve podcast platformu Spotify’nin özel bir sürümüdür. Normalde Spotify’nin ücretsiz sürümü reklamlarla ve sınırlı özelliklerle birlikte gelirken, Premium sürümü reklamsız ve daha fazla özelleştirme seçeneği sunar. Spotify Premium, reklamsız müzik akışı ve çevrimdışı dinleme gibi özellikler sunar. ve Sevdiğiniz sanatçıları istediğiniz cihazda, istediğiniz an dinleyebilirsiniz. Cep telefonunuzda, tabletinizde veya bilgisayarınızda sınırsız erişim sağlar. Bu paketlerden birini seçerek […]

Microsoft Office 2013 İndir

Microsoft office 2013 programı microsoft’un windows 8 uyumlu ilk office yazılımıdır. Microsoft office 2010’da windows 8’in metro arayüzü tercih edilmiş olup adeta kullanıcı ile program birbirine adapte oluyor ve mükemmel bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Microsoft office 2013’le gelen en büyük yeniliklerden birisi de dokunmatik uyumlu olması. Dokunmatik  özelliği sayesinde yeni nesil dokunmatik bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde office 2013 yazılımı kullanılabilecek. Bunun yanı sıra son zamanlarda oldukça popülerleşen ve bir çok kişinin kullandığı bulut bilişimi.  Microsoft office 2013’de yerini almış durumda bulut bilişimi sayesinde dosyalarınızı yedekleme işlemini yapabilirsiniz ve arkadaşlarınızla ayı anda aynı dosyalarla da çalışabilirsiniz. Office 2013 yazılımın diğer özelliklerini aşağıda sizler için listeledik. – Microsoft office 2013 windows phone 8 kullanıcılarına da unutmamış artık windows phone 8 cihazınızla dosyalarınızı entegre edebileceksiniz. – PowerPoint uygulaması office 2013 mükemmel bir değişime uğraşmıştır sunum yaparken siz diğer ekranda bir sonraki sunuma bakabilirsiniz. – OneNote uygulamasının en büyük özelliği el ile çizmiş olduğunuz […]

1 Yorum

  • Ayhan 14 Ocak 2023

    Ellerinize saglik.

Yorum Yaz

Rastgele
Verified by MonsterInsights