Teknoloji Haberleri

Güncel Teknoloji Haberleri kategorimiz, en son teknoloji gelişmelerini, yenilikleri ve trendleri sizlere sunar. Bu bölümde, yapay zeka, blockchain, nesnelerin interneti (IoT), akıllı telefonlar, bilgisayarlar, robotlar, uzay keşfi ve daha birçok teknoloji alanındaki haberlere kolayca erişebilirsiniz.

Hem tüketici teknolojilerinden hem de endüstriyel çözümlerden en güncel bilgileri edinin. Apple, Google, Microsoft, Tesla, Amazon gibi önde gelen teknoloji şirketlerinin en son ürün lansmanları, yazılım güncellemeleri, endüstri haberleri ve daha fazlasını takip edin.

Düzenli olarak güncellenen içeriklerimiz sayesinde her zaman teknoloji dünyasındaki en yeni gelişmelerden haberdar olun. Güvenilir kaynaklardan alınan teknoloji haberleri ile bilgi dağarcığınızı genişletin ve geleceği şekillendiren teknolojik yenilikler hakkında bilgi sahibi olun!

5G teknolojisi ne zaman yaygınlaşacak?

5G teknolojisi, mobil cihazlar için daha hızlı ve daha kararlı bir internet bağlantısı sağlayan bir teknolojidir. 5G teknolojisi, dünyanın birçok ülkesinde kullanılmaya başlanmıştır, ancak Türkiye’de henüz tam olarak yaygınlaşmamıştır.   Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, 5G teknolojisi için frekans ihalesinin 2022 yılında tamamlanacağını ve 2023 yılında da ilk 5G sinyalinin vatandaşların hizmetine sunulacağını açıklamıştır. Ancak 5G teknolojisinin tam olarak yaygınlaşması için altyapı, cihaz ve lisans gibi birçok faktörün de hazır olması gerekmektedir. Bu nedenle, 5G teknolojisinin Türkiye’de ne zaman yaygınlaşacağı kesin olarak bilinmemektedir.   Bazı uzmanlar, 5G teknolojisinin Türkiye’de yaygınlaşması için 2025-2030 yılları arasını işaret etmektedir.

WhatsApp Alternatifi Mesajlaşma Uygulaması: Telegram

Telegram Nedir? Güvenilir Mi? WhatsApp uygulamasını bilmeyenimiz yoktur. Telegram da aynı WhatsApp içerikli bir uygulamadır ama kendini çok iyi pazarlayamamış ve öne çıkamamıştır. En son WhatsApp’da bulunan gizlilik ayarlarının değişimi insanları kuşkuya düşürdü ve gözler başka uygulama aramaya başladı. Bunlardan biri de Telegram oldu. Peki, Telegram nedir? Telegram’ın İçeriği Nedir? Telegram, bir insanlar arasında iletişim kurmak için kurulmuş bir mesajlaşma uygulamasıdır. Gizliliğe önem veren bir uygulamadır. Mesaj yollayan kişinin belirlediği bir süre de mesajlar kendini imha eder ve bu sayede 3. kişiler mesajlara ulaşamaz. Normal silmediğiniz mesajlarda da sadece iletilen kişilerin dosyalarında bulunur. Ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa mesaj bildirimi gider ve bu sayede gizli bir şey yapılamaz. Herhangi bir dosya göndereceğiniz de 1.5 GB’ı geçmeyecek şekilde iletebilirsiniz. Fotoğraf, hareketli GIF’lar, ses kayıtları gibi şeyler bulunmaktadır. Bilinmeyen numaraları engelleyebilir, son görülmenizi kapatabilir, profilinizi istediğiniz insanlara gizleyebilirsiniz, konum paylaşımı yapabilir, çevrenizdeki insanların konumlarını izleyebilirsiniz, yanlış yazılan mesajı her iki taraftan da […]

iPhone 12 ve iPhone 12 Pro İncelemesi

İOS 4 yıl önce

Apple teknoloji devi iPhone 12 serisini kullanıcılarına büyük sürpriz yaparak ani bir haberle iPhone 12 serisini duyurdu. Apple teknoloji devi iPhone 12 serisinde iddialı ve en hızlı çip’e sahip olduklarını (A14 bionic chip), ayrıca  muhteşem performans sergileyeceğine dair çok iddialılar. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro Fiyatları Ne Kadar ? iPhone 12: 128 GB 799 dolar / 256 GB 899 dolar, iPhone 12 Pro: 128 GB 999 dolar / 256 GB 1.099 dolar / 512 GB 1.299 dolar,   Gelin hep birlikte iPhone 12 ve iPhone 12 Pro serisini yakından inceleyelim. iPhone 12  6.1 inç Super Retina XDR ekrana sahip. Ekranın daha dayanıklı ve düşmelere karşı daha sağlam materyal’dan oluşturulmuştur. iPhone 12 serisinde 5 renk seçeneği bulunmakta. (Siyah, Beyaz, (PRODUCT)RED , Yeşil, Mavi) Çift sim destekli olup (nano SIM ve eSIM) 5G desteklemektedir. iPhone 12 serisi hafıza olarak, 64 GB, 128 GB, 256 GB kapasite seçenekleri mevcut. Ağırlığı 162 gr. […]

İPhone’nun Arkasına Dokunarak Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

İOS 4 yıl önce

2020 yılın Eylül ayında çıkan Apple’nin geliştirmiş olduğu İos 14, hiç bahsetmediği bir özelliğini kullanıcılarına büyük sürpriz yaparak kullanıma sundu. İPhone 8 ve üzeri cihazlarına bu özelliği tanıttı. Ayrıca bu özellikte “Ana ekran”, “Denetim Merkezi”, “Ses aç”, “Ses Kapat” gibi seçenekleriyle de değişiklik yapabilirsiniz. İPhone 8 ve üzeri cihazlarında bu özelliği kullanmanız mümkün. Gelin hep birlikte bu özelliği nasıl kullanılır ve nasıl yapılır birlikte yapalım. Adım 1 # Ayarlar menüyü açalım Adım 2 # Erişebilirlik menüsü Adım 3 # Fiziksel ve Devimsel’de Dokunmaya tıklayalım Adım 4 # Arkaya dokun sekmesini “Açık” yapalım Adım 5 # “Çift Dokunma” – “Üç Kez Dokunma” sekmelerinden, “Ekran resmi”,”Ekran Kilitme”, “Denetim Merkezi”, Ana Ekran gibi seçenekleri seçebilirsiniz.

1000 TL Fiyat Altına Alınabilecek 24”1Ms 75 Hz Oyuncu Monitörler (Güncel Fiyat)

Yazı başlığında da bahsettiğim gibi piyasada tercih edilen AOC, ASUS ve SAMSUNG ‘un bizlere sunduğu 24’inç 1Ms tepkime süresi 75 Hz yenileme hızı olan bütçeye uygun Monitörlerden bahsettim. Ekran kartınıza uyumlu Monitörleri tercih etmenizi öneriyorum! AOC 24″ G2460VQ6 1ms 75Hz FreeSync DP Port+HDMI+MM Full HD Gaming Monitör   EKRAN ÖZELLİKLERİ Ekran Boyutu : 24 inç Ekran Boyutu(cm) : 61 cm Ekran Çözünürlüğü : 1920×1080 Piksel Çözünürlük :FHD Ekran Teknolojisi : TN PANEL Yenileme Hızı : 75 Hz Ekran En-Boy Oranı : 16:9 Piksel Yoğunluğu : 92 PPI Kontrast Oranı (Statik) : 1000:! Kontrast Oranı (Dinamik) : 1000:000:1 Parlaklık (Maks) : 250 cd/m² Tepki Süresi : 1 ms Renk Sayısı : 7 Milyon Renk Derinliği : 8 (6 bit + FRC) bit Ekran Özellikleri : AMD Radeon FreeSync özelliği Mavi Işık Filtresi (Blue Light Filter) Titreşimi Azaltma (Flicker-free) MONİTÖRÜN BAĞLANTILARI HDMI : Var HDMI Versiyonu : 4 HDMI Giriş : 1 […]

Yeni Çıkan Audi otomobiller tuşlara veda edicek

Yeni Audi otomobillerde tuşlara veda ediyor. Elektrikli otomobiller kendinden emin adımlarla gelirken, yeni çıkan otomobillerin en çok iç tasarımlarıyla değişimden nasibini alıyor. Audi’nin yeni model otomobillerinde artık yüksek çözünürlüklü ekranların sayısı artacak. Yeni çıkacak olan Audi otomobillerinde bizleri neler bekliyor? İç konsol tamamen dokunmatik ekran modelleri sunulacaktır. Elekrikli otomobiller her marka tarafından ciddi değişiklikler yapmaya başladı. Yeni çıkan otomobillerde analog kadranlar yerini yüksek çözünürlüklü ekrana dönüşürken bilgi, eğlence sistemi ,klima gibi birçok fonksiyonları ekranlarda birleşerek çok daha lüks konfor görünümler elde edeceklerdir. Audi tasarım patronu Marc Lichte, gelecekteki Audi modellerinin iç mekanlarında tüm düğmelerden kurtulacaktır. Orta konsoldaki yer alan tuşlar Tesla modellerinde olduğu gibi birleştirilerek daha düz bir görünüm elde edilecektir.

Dünyanın ilk uçan aracında seri üretime geçildi

Hollanda merkezli PAL-V şirketinin geliştirdiği, dünyanın ilk uçan arabasının tanıtımını yaptı ve seri üretimine başladı. PAL-V şirketi ”En deneyimlisi biziz” diyerek iddia konuşmuşlardır. 0’km den 100 km’ye 8 saniyede ulaşıyor. Uçan arabanın karbon fiber ile üretildiği, titanyum ve alimünyum alaşımlarından oluşturulduğu aktarıldı. Uçan arabanın ağırlığı sadece 600 kilogramdır. Aracın uçan arabaya dönüşmesi sadece 10 dakika sürmektedir.                     Şimdiden 100 sipariş var Şirket tarafından, araca şimdiden 100’e yakın sipariş alındığı ve fiyatının 600 bin dolar (3 milyon 446 bin Türk lirası) olduğu belirtilirken sürücülerin hem ehliyet, hem de uçuş lisansına sahip olmaları gerektiği bilgisi paylaşıldı. Öte yandan, aracın 3 bin 500 metreye kadar yükselebildiği de duyruldu.

Chrome ile internet sitelerini karanlık modda kullanmak.

Google Chrome için yayımladığı 78.sürüm ile karanlık modda kullanmanıza imkan tanıyor. Karanlık mod biliyorsunuz akıllı telefon tarafından en çok aranan tasarım detayları arasında yer alıyor. OLED / AMOLED ekranlı telefonlar daha az enerji harcar hale geliyor. Çünkü hepsi söylediğimiz gibi bu ekranlar siyah üretmek için piksellerin enerjisini kesiyor. Uygulama tarafında karanlık mod / koyu mod / siyah tema için verilen destek artıyor. Ancak internet siteleri bu konuda yavaş kalıyor. İşte bu konuda bir adım atan Google, yeni yayımlanan Chrome 78 ile her siteyi koyu modda kullanmanıza imkan tanıyor. Bunun için ilk olarak adres çubuğuna; chrome://flags/#enable-force-dark yazmanız ve “enter” tuşuna basmanız gerekiyor. Daha sonra açılan sayfanın (Görsel aşağıda) en üstünden bu komutu “Enabled” etmeniz ve tarayıcıyı yeniden başlatmanız yeterli oluyor.   Bundan sonra açtığınız tüm internet siteleri siyah bir arayüze kavuşuyor. Altyapı bazı sitelerde görülen ufak görsel sıkıntılar haricinde çok güzel çalışıyor ve sistem özellikle geceleyin bilgisayar başında çalışanları çok memnun […]

Geleceğin Arabası Tesla CyberTruck Görücüye Çıktı

Amerika’nın ve Dünya’nın en büyük elektrikli otomobil üreticisi olan tesla firması bu seferde pickup modeli olan Tesla CyberTruck ile çok konuşulacak. 2003 yılından beri elektrikli otomobiller konusunda araştırma ve geliştirme yapan kaliforniya kökenli tesla firması bugün büyük bir tanıtım yaptı. tesla şirketi ceosu Elon Musk moderatörlüğünde yapılan tanıtımda tesla’nın pickup modeli CyberTruck büyük bir basın ordusuyla tanıtıldı. CyberTruck 100 km hıza sadece 2.9 saniyede çıkabiliyor üstelik geliştirilmiş batarya seçenekleriyle 400 ,480 ve 800 kilometreye kadar kesintisiz ulaşım sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra farklı tasarımıyla özgün ve sıradışı bir yapıya sahip olan tesla cybertruck kurşun geçirmez bir yapıya sahip ancak şirket ceosu elon musk’un yaptığı tanıtımda aracın camları kırıldı ve şirket ceosu testin başarısız olduğu dile getirmiştir. Tesla Cybertruck’a sahip olmak isteyen otomobil sevenler 40 bin dolar’a bu otomobili önümüzdeki senelerde satın alabilecekler. İşte pickup o muhteşem görüntülerini sizlerle paylaşıyoruz.

Ekranı Kırılan Televizyonları Nasıl Değerlendirilmeli ?

Teknolojinin hızla geliştiği ve pazarlama stratejilerinin tavan yaptığı bu yıllarda kırılan televizyonlar maalesef çöpe atılarak çok büyük israflar yapılmakta ve sistemin getirmiş olduğu bu düzene kimse dur dememektedir. Bu makalemizde sizlere ekranı kırılan televizyonları nasıl değerlendireceğimizi, çöpe mi atmalıyız yoksa tamir mi ettirmeliyiz ? konularına değineceğiz. Halk arasında ekranı kırılan televizyon desek de aslında ekranların 3-4 farklı bozulma ve kırılma sebepleri olabiliyor. Bunlar en yaygın olanı Dış Panel, iç Panel ve Led arızası olarak değerlendirebiliriz. Dış Panelin kırık olduğu zaten gözle gözlemlenebiliyor ancak model model değişmekle birlikte bazıları komple panel değiştirmek gerekebiliyor. Aynı cep telefonları gibi düşünün bazen dış dokunmatik ekran kırılıyor ve hassasiyet gidiyor ama görüntü oluyor ya işte tamda olay oradaki gibi bazen dokunmatik ekranı sadece bulup değiştirtebiliyor ama fabrika çıkışı gibi stabil olamayabiliyor. İç panelin mürekkep akması gibi bir siyahlık mevcutsa o ekranın değişmesi gerek kayıtsız şartsız bir diğer sıkıntı ise led arızası bazen tv’leri sağı solu […]

PUBG Mobil Oyun içi Mesajları ve Sesleri Değiştirme

Oyun Haberleri 5 yıl önce

Battle Royal’ın kralı PUBG Mobil zirvedeki yerini korurken aynı zamanda kendini sürekli geliştirmeye devam ediyor. Her yeni güncelleme de menülerin yerlerini karıştıran oyuncular zaman zaman zorluklar yaşayabiliyor. Bu yazımızda Pubg Mobile oyun için komut mesajlarının  bulunduğu alana nereden gireriz. Yeni  komutlar nasıl ekleriz ve hazır oyun içi mesajların seslerini nasıl değiştiririz ondan bahsedeceğiz. PUBG Mobil Oyun içi Mesajları ve Sesleri Değiştirme konusunda Özellikle bizzat kendimin daha önce oyun içi hazır mesajların bulunduğu alanı değiştirmem üzere düşman görüldü mesajının kaybolduğunu fark ettim 🙂 Her ne kadar benim gibi ilk başta Ayarlar menüsünde dört dönseniz de maalesef 🙂 oyun içi mesajlar ve sesler o menüde değil 🙂 Pubg Mobile Oyun içi Hazır Mesajlar, Komutlar ve Sesler Nasıl Değiştirilir ve Hangi Menüde dir?  1.) Öncelikle Pubg Mobile Girelim ve Aşağıdaki resimdeki gibi envarter simgemiz tıklayım. 2.) Daha Sonra açılan ekranda sağ alt tarafa doğru bir dosya kutusu göreceksiniz. Aşağıdaki resimde girmeniz gereken simge işaretlenmiştir. […]

Huawei EMUI 9.0.1 Güncellemesi Sonrası Şarj Sorunu!

Büyük bir heyecanla beklediğim huawei emui 9.0.1 güncellemesini aldığımı ve deneyimlerimi geçtiğimiz günlerde Huawei EMUI 9.0 Güncellemesi ile Deneyimim başlıklı makalemde belirtmiştim. Ancak Huawei EMUI 9.0.1 Güncellemesi Sonrası Şarjla alakalı bir takım sorunlar yaşadım. Gece saat 4 suları Huawei mate 20 lite telefonumu şarja taktım, 6-7 saat sonra telefonuma baktığımda şarjın %23 olduğu fark ettim daha sonra priz kontrolü ve elektrik kontrolü yaparak şarjın çalışıp çalışmadığını ve elektriklerin kesilip kesilmediği konusunda emin olmak istedim. Belki elektrik kesilmiştir dedim. Ancak telefonumu elime aldığımda şarj olmadığını gördüm soketi çıkartarak tekrar taktım yine şarj olmadı sonra tekrar taktım ve şarj olmaya başladı aradan 15 dakika kadar geçti ve telefonun şarjı %100 oldu. Ve o my god! dedim. Huawei EMUI 9.0.1 Güncellemesinden sonra şarj problemi yaşayanlarla hakkında yaptığım araştırmada yoğun bir şikayet görmedim ancak şarj çabuk bitmesi gibi bir takım şikayetler olduğu söylenmekte. Önümüzdeki günler de EMUI sürümüyle alakalı bir sorun yaşadığım da tekrar kaleme […]

Teknolojik Ürünlerdeki Fiyat Farkına Dikkat !

Bu başlık biraz garip oldu ama son zamanlar da dikkatimi çeken bir konudan bahsetmek istiyorum. Bir çok mağaza da yada internet sitesinde herhangi bir ürün alacağınız zaman bazen çok ciddi farklar olabilir aynı ürün yada benzer ürün diye çoğu zaman hepimiz daha uygun fiyatlı olan ürünü seçiyoruz. Peki ya daha uygun fiyatlı diye aldığımız ürün size uygun değilse! işte tam da bu noktadan bahsedeceğim…  Derin bir nefes alın ve aşağıdaki paragraftan devam edin : ) Teknolojik Ürün Alırken Nelere Dikkat Etmeli?  Geçen hafta flash diskimin boyutunun artık yeni teknolojiye göre ufak kaldığını farkettim. Kardeşim için ekran kartı almayan gittiğimde gelmişken birde flash disk alayım dedim. Neyse 16 gb yeter programlarımı ve  *** .iso dosyalarımı koyar boot yapar kullanırım dedim 🙂   usb 3.0 olsun 16 gb olsun yeter marka önemli değil dedim 🙂 neyse aldım bir tane markasız mavi soketli sanırsın usb 3.0 🙂 eve geldim usb 2.0:) 27 TL’ye aldım […]